خوب یکی مسائل مهمی که بعد از جراحی فیبرومهای رحمی وجود دارد، امکان بارداری مجدد بعد از عمل برداشت فیبروم میباشد. در واقع یکی از شایعترین سوالهایی که در این خصوص وجود دارد، این است که چند درصد امکان بارداری بعد از برداشت فیبروم وجود دارد. خوب این موضوع بسیار بستگی به نوع فیبرومهای رحمی، تعداد فیبرومهای رحمی، شرایط عمومی بیمار و مسائلی از این قبیل دارد و باید تحت نظارت پزشک بررسی شود.
شما میتوانید در خصوص انواع فیبروم درمقاله زیر مطالعه کنید:
آیا بارداری با فیبروم امکان پذیر است ؟
فیبروم چیست؟
ما در اینجا قصد داریم در خصوص بارداری بعد از برداشت فیبرومهای رحمی صحبت کنیم.
بیمارانی که دچار فیبروم سابسروزال باشند و یک سایز کوچکی داشته باشد، در بعضی موارد میشود با لاپاراسکوپی برداشته شود و به دلیل اینکه، این نوع از فیبرومهای رحمی در بیرون از رحم میباشند، درمان به وسیله جراحی راحت تر میباشد و عموما مشکلی برای زایمان بعد از آن وجود ندارد.
در فیبرومهای رحمی سابموکوز نیز به دلیل اینکه در لایه داخلی رحم تشکیل میشوند، میتوان درمان فیبرومهای رحمی را در صورتی که سایزهای کوچکی داشته باشند به وسیله هیستروسکوپی انجام داد. هیستروسکوپی جراحی میباشد که با وارد کردن دوربین و ابزارهای مخصوص و وارد کردن آن به واژن و بعد به رحم فیبروم ها را خارج میکنند
در فیبرومهای رحمی اینترامورال ها به دلیل اینکه فیبروم در داخل عضله رحم تشکیل شده است، از طرفی خارج کردن فیبروم و از طرفی دیگر دوختن لایه های رحم مهم است. به دلیل اینکه اگر در حین یرداشت فیبرومهای رحمی ، لایه داخلی (آندومتر) آسیب بیینه شانس باردار شدن در آينده بسیار کم میشود و اگر بارداری صورت بگیره خطراتی از جمله پارگی رحم صورت می گیرد. یکی از دلایلی که بهتر است فیبرومهای رجمی به روش لاپاراتومی (عمل باز) برداشته شود این است که، حدود ۵ تا ۶ لایه رحم دوخته میشود و رحم قوام بهتری پیدا میکند. به طور کلی در صورتی که تمام مراحل جراحی به خوبی انجام شود امکان بارداری وجود خواهد داشت و در غیر اینصورت بارداری بسیار مشکل خواهد شد.
یکی از روش های دیگر آمبولازیزاسیون شریان رحمی میباشد. در این نوع جراحی که در بعضی از مواقع به عنوان روشی برای درمان فیبروم در افراد خاص انجام میشود، مانند افرادی که بچهدار شده اند و دیگری قصد بچهدار شدن ندارند یا افرادی که یائسه هستند یا به سن یائسگی نزدیک هستند، شریانهای رحم را میبندند و یک انسدادی ایجاد میشود که باعث میشود خونرسانی به رحم قطع شود و سلولهای فیبرومهای رحمی از بین میروند و در بعضی موارد از واژن دفن میشوند. این روش برای دختران و کسانی که قصد بارداری دارند به دلیل اینکه خونرسانی به رحم قطع میشود توصیه نمیشود و احتمال بارداری را به شدت کاهش میدهد.
در آخر باید باز هم به این موضوع اشاره کرد که هیچ دو فردی همانند هم نیستند و در شرایط مختلف میتوان تصمیمات مختلفی را نیز گرفت. به همین دلیل با توجه به نوع فیبرومهای رحمی ، تعداد، سن بیمار، تعداد فرزندان و چندین موارد دیگر، درمان فیبرومهای رحمی متفاوت میشود.
خانم دکتر پوران حاجیان متخصص درمان فیبروم رحمی می باشد
تهران، خیابان ولیعصر، روبروی بیمارستان دی، ساختمان پزشکان دی، طبقه4
8 - 88884507 - 021
شنبه، دوشنبه، چهارشنبه (با تعیین وقت قبلی)